Grenestede House, East Grinstead

This house sits high looking over a brook and into an extensive tree canopy. NDA was asked to prepare designs for a new kitchen/dining/utility range and the problem was how to avoid supporting the second storey which returned across the middle of the plan. We proposed a new steel frame with slender round columns placed to suit the kitchen layout so that the interior was unaffected by constructional compromise. The utility area was concealed behind sliding shot-blasted glass doors which slide into the dividing wall thickness. The dining area has top mounted sliding folding doors on two sides of the corner column allowing unrestricted  views across the tree canopy and garden.

This entry was posted in Modern houses. Bookmark the permalink.

Comments are closed.